AutoTech

Edhe Microsoft patenton telefon me tre ekrane

Edhe Microsoft patenton telefon me tre ekrane

AutoTech

Qka Ka Tre

30/12/2021 23:38

Pas Surface Du, ne mund të marrim Surface
Trio – një telefon inteligjent me një ekran tjetër (të tretë).

Microsoft u tërhoq për një kohë nga tregu i
telefonave dhe u fokusua në aplikacionet dhe shërbimet celulare.

Megjithatë, dy vjet më parë, kompania njoftoi
rikthimin e saj në tregun celular përmes pajisjes Surface Duo. Është një
pajisje interesante, me dy ekrane, e cila funksionon Android.

Ajo që dukej si një ide e mirë dhe interesante në letër, nuk doli aq mirë në praktikë, ndaj gazetarët dhe përdoruesit e teknologjisë nuk u emocionuan me aftësitë e kësaj pajisjeje. Më vonë u prezantua pasardhësi i tij, me të cilin u korrigjuan disa gabime nga modeli i parë, por nuk tërhoqi as një numër të madh përdoruesish.

Duke pasur parasysh se dy ekranet nuk
rezultuan të ishin mjaftueshëm të mirë, ekipi i Microsoft tani po shqyrton një
telefon me tre ekrane. Kjo u zbulua nga një patentë e aplikuar nga kompania, e
cila po mbulohet nga mediat teknologjike këtë javë.

Ashtu si në modelet Duo, ekranet nuk janë
fleksibël, dhe falë ekranit të tretë, një nga problemet më të mëdha të Surface
Duo është zgjidhur – mungesa e një ekrani të jashtëm. Surface Trio, sipas
patentës, duhet të marrë një ekran shtesë që mund të përdoret si i jashtëm dhe
kur telefoni hapet, lejon një sipërfaqe totale dukshëm më të madhe të ekranit.

Nuk dihet shumë për këtë pajisje – si për
shembull madhësia e ekranit, por edhe trashësia e telefonit kur të tre ekranet
janë të mbyllura. Është e vështirë të dihet në bazë të patentës së aplikuar
nëse Microsoft do të fillojë vërtet zhvillimin dhe prodhimin e kësaj pajisjeje
apo gjithçka do të mbetet vetëm në patentë dhe një ide tjetër që nuk u realizua
në fund.