Shëndeti

Ajri i ndotur çrregullon ciklin tuaj menstrual, ja si të mbroheni

Ndotja e ajrit vonon ciklin menstrual tek vajzat dhe bënë që të keni më tutje cikle të parregullta menstruale.
Nëse vajzat janë të ekspozuara ndaj këtij fenomeni të ndotjes së ajrit, pjesërisht thithin grimca që janë 0.5 mm.

Për të arritur kënaqësinë seksuale, femrat po fusin këtë gjë të shpifur në vaginë

Ndotja e ajrit zakonisht ndodh nga makinat apo tymi që del nga djegia e qymyrit apo të ngjashme.

Po ashtu, te femrat ndikon që të kenë sasi më të madhe të hormoneve mashkullore.

Autori i këtij studimi Dr. Shruthi Mahalingaiah nga Universiteti i Bostonit tha se ekspozimet ndaj ndotjes së ajrit janë të lidhura edhe me sëmundjet kardiovaskulare, shkruan DailyMail, transmeton Gazeta Shneta.

Ky studim sugjeron se mund të ekzistojnë sisteme të tjera tilla si sistemi endokrin riprodhues, që janë mjaft të prekura.

Hulumtuesit analizuan rreth 34 mijë gra të moshës nga 25 deri në 42 vjeç, të cilat u regjistruan në Studimin e Shëndetit të Infermierëve të vitit 1989.

Ndërsa kjo është e lidhur edhe me kancerin e gjirit që vajzat në moshë të hershme janë të ekspozuara ndaj ajrit të ndotur.